Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Insändare: Fåglarnas behov väger tyngre än besökarnas

hen-2546563_1280“Det har varit blandade reaktioner kring kommunens beslut om att Tivoliparkens exotiska fåglar flyttats till bättre miljöer där de blir väl omhändertagna.

Folk tycker det är tråkigt att de inte längre kommer att kunna titta på burfåglarna och menar att voljärerna var den enda attraktionen som lockade besökare till parken.

I min mening kommer besökarna fortfarande att kunna beskåda en artrikedom av frigående höns samt naturligt förekommande fåglar som hör till den svenska faunan. Det innebär att fåglarna har det bra och är anpassade för miljön.

Kommunen skriver att beslutet är gjort för djurens bästa och med just detta fantastiska beslutsargument visar Kristianstad kommun att de sätter fåglarnas behov och intresse framför besökarnas.

Djurskydd- och djurrättsfrågor som detta behövs för att lyfta fram de individer som vi människor inte kan samtala med. Fåglarna är inte våra att stänga in och utnyttja som underhållning.

Det finns många andra djurvänligare sätt att titta på fåglar, i mars-april till exempel; ta med din kikare, filt och en fika, åk till Pulken och titta på när alla tranorna dansar och sjunger! Det är spektakulärt att uppleva.”

– Daniella Hellgren
aktiv medlem i Djurens Rätt Kristianstad

 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *