Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Insändare: Välj vego

tacos-1613795_1280

”Om du kan göra ett nyårslöfte som ger en win win effekt gör du det då? För tänk om du kan göra ett löfte som inte handlar om nytt gymkort och mindre sötsaker. Tänk om du kan göra ett löfte för både dig själv och djuren?

I samband med det nya året är många öppna för en förändring. Vad vi lägger på tallriken är ett av de mest betydelsefulla valen vi gör. I dagsläget väljer upp mot var tionde svensk vego och restauranger, caféer och affärer hakar på och utökar sina utbud.

Vi tror att detta inte endast är en trend utan människor är medvetna om vad de äter och de vill äta näringsrikt, variationsrikt och smakfullt. Ett tips att börja med är att ha vegodagar där du kan prova på det gröna utbudet. Varför inte provsmaka falafel, grönkålsbullar, pumpasoppa eller ta ett recept som du tycker om och byt ut animalierna mot havregrädde, oumph eller liknande. Att äta grönt ska vara enkelt!

Oavsett hur du väljer att göra så kan du göra skillnad genom att välja bort kött och animalier och äta grönt. Så vad är ditt nyårslöfte?”

– Ann Olsson & Anette Gren
aktiva medlemmar i Djurens Rätt Kristianstad

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *